• sofri-dim
 • BARVE V KOZMETIKI
  Energija barv je merljiva fizikalna energija, je del tiste energije, ki izvira v sončni svetlobi.
  KAJ PRAVZAPRAV POMENI »BARVA« ?
  Brez sončne svetlobe ne bi bilo barv in brez te svetlobe ne bi bilo življenja na Zemlji. Barve zaznavamo z vidom, nimajo vonja, ne da se jih otipati ali »ujeti«. Občutena barvitost ni v predmetu, temveč se vzpostavi šele v zapletenem prepletu človeškega zaznavanja. Barvitost je čutna zaznava, ki nastane šele po prenosu podatkov v človekove možgane. Ti podatki pridejo s tem neposredno v človekovo zavest. Barve lahko sproščajo intenzivne občutke. Zaznava barv vpliva tudi na bistvene vidike človeškega življenje, od prehranjevanja in spolnosti, do vedenjskih vzorcev v družbenih strukturah, povsod imajo pomembno vlogo. Te različne energije barv imajo nekaj skupnega: pri ljudeh sproščajo telesne, duševne in čustvene odzive. Večinoma se to dogaja, ne da bi se zavedali. Barva je vidna fizikalna energija. Fiziološka učinkovitost barv (npr. pri težavah s kožo) je popolnoma neodvisna od zaznave, čustvena in duševna pa temeljita na vizualni zaznavi.

  SOFRI JE MOČ ENERGIJE BARV VKLJUČIL V CELOSTEN KONCEPT NEGE
  Načeloma je mogoče kot energijske modifikatorje za pretvorbo bele svetlobe v barvno in s tem v energijo barve, uporabiti tako imenovane spektralne luči, pigmente in druge prenosnike barv. Izdelki SOFRI energy cosmetics prenašajo želene energije barv na kožo z dodanimi dermatološkimi modifikatorji (s kozmetičnimi pigmenti in barvili). Ti ne potrebujejo umetnega dovajanja energije, temveč razvijejo učinkovitost zgolj z močjo naravne dnevne svetlobe. Vsi izdelki SOFRI so razviti na podlagi najnovejših kozmetoloških spoznanj v sodelovanju s strokovnjaki za nego kože in kozmetičarkami. Pri SOFRI-ju so uspeli vse izdelke razviti v popolnem sozvočju energije barv, dišav, občutka na koži in uspešne nege.

  SOFRI JE VKLJUČIL V SVOJO FILOZOFIJO TUDI STARODAVNA ZNANJA

  Po že starodavnih prepričanjih energijski centri našega telesa zbirajo energije, jih distribuirajo in usmerjajo preko energetskih poti v našem telesu..
  Ti energijski centri izžarevajo energijo v neposredno okolico telesa. Teh sedem glavnih centrov - čaker leži vzdolž navpične osi osrednjega dela telesa. So zelo pomembni za njegovo delovanje in ravnovesje telesa, uma in duha. Vsak od teh centrov je pripisan barvi, določenemu življenjskemu ciklu in določeni starosti.
  Prek specifične izbire ustrezne barve in s tem prave barvne energije lahko še posebej skrbno obravnavamo vaše potrebe.